U susret finalu UEFA Lige šampiona: Mastercard predstavlja novi AI video sa Lionelom Mesijem

Dodajte komentar

Kako bi obilježila svoju dugogodišnju saradnju sa UEFA Ligom šampiona, kompanija Mastercard predstavila je novi video u kome glavnu ulogu ima Lionel Mesi, globalni brend ambasador ove kompanije.

Video, koji je prvi predstavio sam Mesi na svom Instagram profilu, emituje se na različitim tržištima širom svijeta, uključujući i Evropu, a fanovi mogu da ga pogledaju i na ovom linku.

U ovom emotivnom snimku nastalom korišćenjem veštačke inteligencije, Mesi, vrhunski fudbaler i četvorostruki osvajač UEFA Lige šampiona, prisjeća se svoje prošlosti dok istražuje značajan uticaj koji fudbal i dalje ima na njegov život, time podsjećajući i sve nas na strast koju dijelimo prema ovom inspirativnom i osnažujućem sportu.

„Volio bih da sam imao priliku u stvarnom životu da razgovaram sa mlađim sobom, da mu ulijem samopouzdanje i dam do znanja da će se njegov naporan rad i odricanje isplatiti, i da mu kažem da još igra igru koju voli“, izjavio je Lionel Mesi.

„Veoma nam je drago što udružujemo snage s našim globalnim brend ambasadorom Lionelom Mesijem i što dijelimo njegovu ljubav prema fudbalu – to je važan podsjetnik da slijedite svoju strast i da stavite stvari do kojih vam je stalo na prvo mjesto, što je sada, čini se, naročito važno“, izjavio je Radža Radžamanar, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Mastercard.

„Radujemo se što ćemo proslaviti globalnu popularnost fudbala na finalu UEFA Lige šampiona u Parizu krajem ovog mjeseca i približiti navijače njihovim strastima“, dodao je.

Mastercard Sport Economy Index istraživanje pokazuje da je gotovo sedam od deset (69%) Evropljana prošle godine gledalo barem jednu fudbalsku utakmicu uživo, dok je 32% njih igralo fudbal. Polovina ispitanika vjeruje da će popularnost fudbala ove godine još više porasti.

Inovacije u marketingu

Oživljavanje mladog Lionela Mesija bio je jedan od najvećih izazova u pravljenju ovog videa. Tim koji stoji iza produkcije koristio je novu VFX (vizualni efekti) metodu pod nazivom „neuralni rendering“ (Neural Rendering). Umjesto tradicionalnog pristupa u korišćenju kompjuterske grafike, finalna digitalna slika (Synthetic Render) je dobijena korišćenjem vještačke inteligencije (AI).

„Tehnologija je nevjerovatna. Kada sam pokazao video svojoj porodici i prijateljima, nisu mogli da vjeruju u ono što gledaju – naježio sam se kada sam vidio kako komuniciram sa mlađim sobom“, dodao je Mesi.

Ovaj proces uključuje pohranjivanje podataka, konkretno hiljada referenci o mladom Mesiju, na AI platformu. Fotografije, video i zvučni zapisi o njemu i njegovim pokretima su unijeti u AI plaformu zajedno sa video snimcima glumaca koji su mu slični. AI tehnologija je onda mogla biti upotrebljena da na osnovu tih podataka generiše finalnu digitalnu sliku, koja je zatim integrisana u snimke koje vidimo u reklami. Ovo je prvi put da se ovaj VFX proces koristi u reklami kako bi se dobila vjerna slika, a za sve je zaslužan Tijago Porto, VFX supervizor u agenciji The Mill, koji je stručnjak u ovoj oblasti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *