Pejović prestao da bivšim radnicima uplaćuje po 450 eura

Dodajte komentar

Grupa bivših radnika Kombinata aluminijuma saopštila je danas da im je Uniprom obećanih po 450 eura mjesečno prestao da uplaćuje, odnosno da je uplati za dva mjeseca iako je obećao da će taj iznos redovno uplaćivati za prvih šest mjeseci ove godine.

Vlasnik Uniproma i Kombinata aluminijuma Veselin Pejović, krejem decembra prošle godine, nakon saopštavanja odluke o gašenju proizuvodnje jer se sa EPCG nije dogovorio o cijeni struje koja bi za njega bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio a koji nisu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 eura

Pejović nema formalnu obavezu da uplaćuje pomoć radnicima sa kojima je raskinuo ugovor o radu.

Ovu naknadu je prva dva mjeseca dobilo oko 200 bivših radnika, koji nisu mogli otići u penziju većinom zbog neuplaćivanja beneficiranog staža proteklih desetak godina.

Nakon protesta grupe radnika ispred zgrade Vlade, početkom aprila, tadašnji ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, radnicima je obećao da će im beneficirani radni staž biti uplaćen iz Fonda rada.

Međutim, kako ovaj status do kraja nije rješen, radnici su novom ministru rada i socijalnog staranja Admiru Adroviću uputili molbu za hitan sastanak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *