SDT pokrenuo istragu zbog malverzacija u kompaniji “Plantaže”

Dodajte komentar

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv Veselina Vukotića i Verice Maraš zbog , zbog milionskih pronevjera i malverzacijama u kompaniji AD “Plantaže”.

U dokumentu u koji je portal BORBA imao uvid, navodi se da istragom rukovodi specijalna tužiteljka Zorica Milanović.

Isplate naknada, otpremnina i bonusa članovima prethodnog menadžmenta Plantaža i zapošljavanje sezonske radne snage preko privatnih agencija, pod posebnom su pažnjom SDT-a.

Grupa građana Alternativa Crna Gora dobila je dopis o tužiteljke Milanović.

Iz SDT su izuzeli kompletnu poslovnu dokumentaciju te kompanije, pokušavajući da utvrde da li je neko malverzacijama oštetio kasu preduzeća, puneći privatne džepove.

Na čelu Plantaža tada je bila izvršna direktorica Verica Maraš, dok je na čelu odbora direktora bio Veselin Vukotić.

Do tih podataka policijski inspektori došli su utvrđujući zbog čega i šta je sve od dokumentacije te kompanije spalilo bivše rukovodstvo Plantaža.

Inspektori su u aprilu prošle konstatovali da je zapaljen dio spisa koji se odnosi na platne liste u toj državnoj firmi.

Ipak, tragovi isplata ostali su u kompjuterskom programu koji evidentira uplate, bankama koje su isplaćivale novac…

Za 12 godina, koliko je provela na mjestu direktora kompanije Plantaže,Verici Maraš je isplaćeno milion i 58 hiljada evra.

Od 2008. do 2020. godine bivšem predsjedniku Odbora direktora Veselinu Vukotiću je isplaćeno 175.000 bonusa i 220.000 nadoknade.

Izvor: Press.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *