Meta otvara svoju prvu prodavnicu

Dodajte komentar

Matična kompanija Facebooka i Instagrama najavila je da će otvoriti Meta Store 9. maja. Meta prvi put direktno potrošačima prodaje svoje fizičke proizvode, uključujući Quest 2 slušalice za virtuelnu stvarnost i Portal uređaj za video-pozive.

Prodavnica će takođe nuditi demonstracije pametnih naočara Ray-Ban Stories, koje su razvijene u saradnji sa Ray-Ban-om. Međutim, kupci koji žele da ih kupe biće upućeni na Ray-Ban veb lokaciju da to urade, saopštila je kompanija.

Za razliku od Apple Storea, zasad će postojati samo jedna Meta Store, i biće smeštena u kampusu kompanije u Burlingejmu u Kaliforniji.

Meta je najnovija velika tehnološka kompanija koja je otvorila maloprodajnu radnju kako bi predstavila svoj hardver. Google je prošle godine otvorio jednu takvu radnju u Njujorku. Microsoft je zatvorio svoje 83 prodavnice 2020. godine. Međutim, neke je rekonfigurisao kao “centre za iskustvo” i počeo da prodaje proizvode u njima 2021. A Apple je svoje stotine prodavnica godinama učinio ključnim delom svog poslovanja.