Najpoželjniji posao u auto-industriji: Na oglas se javilo 173.500 kandidata

Dodajte komentar

Dodge nudi i izdašnu platu od čak 130.000 eura godišnje i Dodge Challenger SRT Hellcat od 716 KS i zadnjim pogonom kao službeni automobil

Nevjerojatna informacija dolazi iz Amerike. Naime, na jedan oglas za posao u auto-industriji javilo se 173.500 kandidata.

Američki proizvođač automobila Dodge od svih kandidata izabrao je deset finalista za poziciju vozača čiji će jedini posao biti – “paljenje” guma i drift automobilom na raznim manifestacijama (zvaničan naziv pozicije je Chief Donout Maker), piše Revijahak.

Atraktivnost ove pozicije leži i u činjenici da zbog nje pobednik neće morati da napusti dosadašnji posao, jer će za Dodge raditi preko vikenda.

Dodge nudi izdašnu platu od 144.000 dolara godišnje (130.000 eura) i Dodge Challenger SRT Hellcat od 716 KS i zadnjim pogonom kao službeni automobil.

Vozač će biti ambasador marke i mora se pojavljivati ​​u redovnim intervalima na okupljanjima entuzijasta kako bi pokazao za šta su sve Dodge modeli sposobni, odnosno mora “spaljivati” gume driftujući.

Deset finalista biće pozvano u Radford Racing School u Arizoni, gdje će započeti takmičenje u trajanju od četiri nedjelje, a konačna odluka o pobedniku biće doneta 26. aprila.

Od kandidata se tražilo da dostave dvominutni video u kojem objašnjavaju zašto su baš oni idealni za posao. Prijave deset finalista mogu se pogledati na DodgeGarage.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *