ICT Cortex: Udruženi možemo više

Dodajte komentar

ICT Cortex počinje osnivanje strukovnih odbora, koji će jačati zajednicu kroz udruživanje stručnjaka kako iz kompanija članica klastera tako i iz brojnih oblasti koje su vezane za ICT.

To je saopšteno na događaju povodom obilježavanja uspješne godine postojanja kao i pokretanja strukovnih odbora, a kojem je prisustvovalo preko 150 predstavnika IT zajednice iz 29 kompanija članica ICT Cortexa, kao i partneri i saradnici te organizacije.

Milena Aković, koordinatorka strukovnih odbora, ispred ICT Cortexa rekla je da je klaster u prethodnoj godini uspio da poveže privredu, akademsku zajednicu i institucije i da je potpisao ugovor sa državom vrijedan milion eura.

„Dobili smo sredstva za internacionalizaciju i edukaciju. Postali smo članovi brojnih stručnih tijela. Obezbijedili smo grant u vrijednosti od pola miliona eura za opremanje Elektrotehničke škole Vaso Aligrudić. Uvećali smo broj članica sa 11 na 29,. Pokrenuli smo brojne inicijative na koje smo posebno ponosni, a koje nastavljamo i ove godine“, rekla je Aković.

Planirano je, kako je najavila, osnivanje osam strukovnih odbora.

„Cilj odbora je da povežemo middle i top management, da djelujemo na zajednicu, jačamo kapacitete unutar kompanija ali i da promovišemo struku.  Prvi odbor koji smo pokrenuli jeste odbor za HR i edukaciju, koji čini 12 članova iz IT kompanija članica. Kako bi bili potpuno inkluzivno udruženje organizovaćemo razne fokus grupe i uključiti mnoge od vas da date svoj doprinos“, poručila je Aković.

Nakon odbora za HR i edukaciju biće osnovan odbor za prodaju i internacionalizaciju, a nakon njega i odbor za osnaživanje žena u ICT-u.

“Ono što odborima planiramo da postignemo jeste zajedničko jačanje, pokretanje ideja i inicijativa i da i kroz taj segment pokažemo da samo udruženim snagama možemo više.” – zaključila je Aković

Predsjednica odbora za HR i edukaciju Jelena Janković iz kompanije Amplitudo kazala je da je cilj da se napravi što bolje okruženje za sve ljude koji rade u IT industriji, da se pronađu svi problemi koji postoje na tržištu i “da pokušamo to da poporavimo”.

Takođe, Janković je iskazala nadu da će se druženje zaposlenih iz svih kompanija članica klastera nastaviti, te da će biti sličnih okupljanja više.

Pokrovitelj događaja bio je Crnogorski Telekom, a nakon zvaničnog dijela uslijedila je žurka IT zajednice uz Ribnica bend, koju su podržali i sponzori: Nikšićko pivo, Red Bull, Coca Cola i G3 Spirits.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *