Od juna letovi i iz Osla i Kopenhagena za Tivat

Dodajte komentar

Zajednička nacionalna aviokompanija Švedske, Norveške i Danske SAS (Scandinavian Airlines), odlučila je da uvede sezonske linije iz Stokholma i Osla za Tivat.

Iz glavnog grada Švedske avioni SAS-a će za Tivat početi da lete od 28. juna, dva puta nedjeljno, utorkom i četvrtkom. Iz norveške prijestonice SAS će za Tivat početi da leti dan ranije, 27. juna, a saobraćaće ponedjeljkom i četvrtkom.

Pored tih letova, SAS će ovog ljeta letjeti i na sezonskoj liniji Kopenhagen – Tivat koju je uveo lani, ali se u odnosu na prošlu godinu na njoj značajno povećava broj letova, pa će ih biti čak četiri nedjeljno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

Linija iz glavnog grada Danske za Tivat počeće da saobraća 25. juna.

S druge strane, i njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa potvrdila je da se takođe vraća na aerodrom Tivat, sezonskim redovnim linijama iz Frankfurta, odnosno Minhena. Obje linije saobraćaće jednom nedjeljno, a Lufthansa će iz Frankfurta za Tivat početi da leti 15. maja, a iz Minhena 4. juna.

Od 1. aprila, inače, zvanično počinje IASTA sezona, pa će i glavni poslovni partner aerodroma Tivat, srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia, narednog mjeseca značajno povećati obim svog saobraćaja u toj vazdušnoj luci. Naime, Air Serbiija je najavila da će u prve dvije sedmice aprila imati po 15, a od 14. aprila čak 19 nedjeljnih rotacija svojih aviona na liniji Beograd-Tivat, po čemu će ta linija biti najfrekvetnija od svih u mreži destinacija za koje iz Beograda leti ta kompanija.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *