Dozvoljeni minus ili gotovinski kredit: šta odabrati kad su vam potrebna dodatna novčana sredstva?

Dodajte komentar

Znate onu izreku „Od viška glava ne boli“? Kada je novac u pitanju, rekli biste da je apsolutno tačna, zar ne? Vjerovatno ne biste bili u manjini, jer kako bi uopšte dodatna novčana sredstva mogla da škode?

Sjetićete se vjerovatno i pjesme koja je jedno vrijeme bila ultrapopularna, koja kaže: „A trošim više nego što zaradim“. Nakon ovog ključnog momenta numere, dobijamo uvid u dogovor prijatelja: pozajmićemo novac, a onda nam je samo nebo granica. Ipak, da li je baš uvijek sve tako sjajno, bajno i rasterećeno, naročito kada pozajmljena sredstva treba vratiti?

Hajde da vidimo kako može biti i kako da vas od viška glava zaista ne zaboli. 🙂

Šta treba da znate o dozvoljenom minusu po računu?

Ako želite da budete sigurni da ćete, u slučaju da se pojave iznenadni troškovi, imati na raspolaganju sredstva koja su vam odmah dostupna, dozvoljeni minus po računu (dozvoljeno prekoračenje) je dobra opcija za vas.

Procedura za njegovo dobijanje je vrlo jednostavna. Ne treba vam brdo dokumentacije, a ni mnogo vremena da je ispunite i predate. Biće dovoljan samo račun otvoren u Erste banci, preko kojeg ostvarujete redovna mjesečna primanja i možete računati na rezervu u visini do 300% vaših primanja. Takođe, bićete oslobođeni plaćanja naknade za odobravanje minusa po računu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Sredstva će biti vezana za vaš račun, a vi ih možete, ali i ne morate koristiti. Kamata će biti obračunata samo na onaj dio dozvoljenog minusa koji ste iskoristili. [/box]