Đakonović: U martu očekujemo dolazak prvih gostiju

Dodajte komentar

Ove godine Ulcinjani su nešto ranije počeli sa pripremama za predstojeću ljetnju turističku sezonu.U proteklih mjesec dana svi zaposleni su aktivno na terenu, a objekti i plaže se intezivno pripremaju za dolazak prvih grupa, kazao je Agenciji Mediabiro Bojan Đakonović iz HTP “Ulcinjska rivijera”.

“Imali smo jedan uspješan Route show u Albaniji, zajedno sa Turističkom organizacijom Ulcinj, gdje smo kontaktirali sve agencije koje u svojoj ponudi nude i naš grad, kao turističku destinaciju”. rekao je on.

Đakonović kaže da su tom prilikom napravili jedan praznični aranžman, kada su u pitanju martovski praznici, kada će, kako je rekao Adu Bojanu posjetiti nekoliko grupa iz Albanije.

“Tom posjetom najavićemo jednu, nadam se uspješnu, ljetnju turističku sezonu”, kazao je on, i dodao  da se trenutno na Adi Bojani odvijaju radovi koji nijesu bili završeni zbog loših vremenskih uslova.

Kada je posrijedi predstojeća turistička sezona, Đakonović kaže da je veoma nezahvalno prognozirati.

“Situacija sa koronavirusom polako jenjava, međutim, sada imamo situaciju na globalnom nivou. Ratna dešavanja u Ukrajini mogu dodatno da otežaju situaciju, jer smo protekle sezone imali dosta turista baš sa tih podneblja”, kazao je Đakonović.

On ističe da su iz HTP “Ulcinjska rivijera” u intezivnim kontaktima sa novim tržištima, te da su se javili neki novi partneri iz Poljske,dok se u Srbiji otvaraju novi turistički operatori sa kojima su takođe u kontaktu.

“Ja  mislim, ukoliko se ispune uslovi koji ne zavise od nas, da se možemo nadati jednoj uspješnoj turističkoj sezoni”, rekao je on.

Iako je proteklu godinu obilježila pandemija, Đakonović kaže je turistička sezona u Ulcinju premašila očekivanja.

“Mi smo bili na nekih 80 odsto realizacje u odnosu na 2019.godinu koja je bila rekordna.Kada sagledamo trenutni buking, nadamo se da će naredna sezona biti bolja od prethodne”, poručio je on.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *