Franca: Postoji interesovanje investitora

Dodajte komentar

Nakon objavljivanja informacije u medijima da su prodati supermarketi Franca Merkatoru CG, želimo da obavijestimo javnost da je taj navod netačan, rečeno je Pobjedi iz France.

Iz te bjelopoljske kompanije, koja je u vlasništvu Hilmija France, navode da za tu firmu, kao za sve uspješne kompanije, postoji interesovanje investitora.

– Imponuje nam da naši proizvodi i usluge zavređuju pažnju investitora, no do danas nikakvih konkretnih predugovora ili ugovora o preuzimanju ili prodaji nije bilo. Uobičajeno je da se razgovara sa onima koji se interesuju za partnerstvo, prodaju dijela ili cjelokupnog biznisa, pa u ovome ne vidimo ništa spektakularno – kazali su iz France Pobjedi i dodali da će obavijestiti javnost blagovremeno, ukoliko dođe do bilo kakve promjene u vlasničkoj ili imovinskoj strukturi kompanije.

– Mi smo ozbiljno preduzeće, prisutni 32 godine na crnogorskom tržištu i sve što radimo je u interesu kompanije i zaposlenih – poručili su iz France.

Istakli su da su posebno ponosni na činjenicu da predstavljaju jedan od najznačajnijih proizvodnih centara u Crnoj Gori, čiji su proizvodi zastupljeni na tržištu regiona i zemalja Evropske unije.

– Sve poslovne aktivnosti će i ubuduće biti usmjerene na očuvanju i razvoju poslovanja kompanije, zaštiti interesa 1.500 zaposlenih, unapređenju odnosa sa kooperantima i ostalim poslovnim partnerima – rekli su iz France.

I iz Merkatora CG, u sklopu koje posluju Idea prodavnice, saopšteno je da će o svim značajnim poslovnim aktivnostima blagovremeno informisati svoje potrošače i širu javnost. Tvrde da neće komentarisati aktuelne navode o potencijalnim akvizicijama i širenju mreže.

– Strategija širenja maloprodajne mreže ostaje jedan od ključnih pravaca budućeg razvoja kompanije. Jasna vizija uz nova ulaganja, jačanje ponude, podsticanje domaće proizvodnje, društveno-odgovorne i ostale aktivnosti predstavljaju mjeru uspješnosti Merkatora CG – zaključuju i podsjećaju da su dio Fortenova grupe, koja zapošljava 50.000 ljudi i ostvaruje približno pet milijardi eura prihoda na 2.600 prodajnih mjesta na pet tržišta regije. Merkator CG posluje od 2007. godine, prisutan je u 19 opština, ima 125 prodavnica i 1.500 zaposlenih.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *