Američki berzanski broker predviđa sudnji dan za bitkoin

Dodajte komentar

Američki berzanski broker Piter Šif tvrdi da bitcoin nema vrijednost i da je digitalni token na ivici novog pada.

On je na Twitteru napisao da je najbolja kriptovaluta na putu da padne na 10.000 dolara ili čak niže.

“Ovo je dugoročni grafikon. Zamislite koliko će loše izgledati ovaj grafikon kada bitcoin padne ispod 30.000 dolara”, napisao je Šif na Twitteru u nedjelju.

“Pad na 10.000 dolara bi izgledao kao zakucavanje, ali nema razloga da vjerujemo da će se taj nivo održati kao trajni patos. Ako se ovaj dupli vrh završi, pravi patos je nula”, napisao je on.

Šif definiše „dvostruki vrh“ kao indikator koji ukazuje na snažan silazni trend. Termin opisuje tehnički obrazac koji označava vrh džinovskog rasta i smatra se gotovim kada cena padne ispod „linije vrata“. Trenutno, linija vrata bitkoina iznosi oko 30.000 dolara.

Šif, izvršni direktor kompanije „Evro pacifik kapital“, često je kritikovao kriptovalute, tvrdeći da je bitkoin ogroman špekulativni balon koji će eksplodirati, a ljudi koji ga sada kupuju ostaće da drže praznu torbu, prenosi RT.

Ekonomista, najpoznatiji po predviđanju finansijskog kraha 2008. godine, objavio je prije dvije godine da ne može da pristupi svojim bitkoin fondovima nakon što je njegov digitalni novčanik prestao da prihvata njegovu lozinku. Napominjući da to „nije velika tragedija“, rekao je: „Znao sam da je posjedovanje bitkoina loša ideja, samo nikada nisam shvatio da je ovo tako loše!“

Bitkoin je izgubio više od 25 odsto vrijednosti nakon što je u novembru dostigao najviši nivo od preko 68.000 dolara. Analitičari kažu da je najpoznatija kriptovaluta počela da se oporavlja od tromesečnog opadanja, ali možda još nije izašla iz krize. Digitalna valuta se trgovala 4 odsto više u utorak, iznad 44.000 dolara po tokenu.

Izvor: Sputnjik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *