Za nabavku goriva Rudnik uglja Pljevlja će u ovoj godini izdvojiti 6,5 miliona eura

Dodajte komentar

Rudnik uglja Pljevlja će u ovoj godini izdvojiti 6,5 miliona eura za nabavku goriva, što je oko 800 hiljada eura manje u odnosu na prošlu godinu, pokazuje dokumentacija u vezi sa javnom nabavkom goriva.

Dokumentacija objavljena na portalu javnih nabavki pokazuje da će Rudnik uglja za dizel i benzin platiti 6,42 miliona eura sa porezom na dodatu vrijednost (PDV), dok će za eurodizel platiti 72.600 što je ukupno 6,49 miliona eura.

Oba ugovora su sklopljena sa firmom Jugopetrol čiji je većinski vlasnik Helenik petroleum iz Grčke, prenosi Dan.

U prošloj godini za iste nabavke Rudnik uglja je platio 7,3 miliona eura, a u 2020. godini 7,25 miliona eura. U prošloj godini, a posebno u pretprošloj, cijena dizela je bila značajno manja nego što je to slučaj ove godine kada je maloprodajna cijena dostigla rekordan nivo.

Lani je nabavku dizela i benzina odradila firma Petrol Crna Gora MNE koja je dobila 7,25 miliona eura za taj posao, dok je nabavku eurodizela i benzina dobio Jugopetrol za 69.400 eura.

Prema ugovoru sa Jugopetrolom, gorivo će se fakturisati po cijenama važećim na dan preuzimanja uz popust od 0,077 eura po litru, odnosno 0,093 eura po litru sa PDV-om.

Rudnik uglja je obavezan da plaćanje izvrši 60 dana od dostavljanja fakture za isporučeno gorivo. Rok za izvršenje ugovora je 12 mjeseci ili do dostizanja ukupne ugovorene vrijednosti.

Rudnik uglja je u stopostotnom vlasništvu Elektroprivrede Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *