IuteCredit dobio licencu za e-novac u Albaniji

Dodajte komentar

Podružnica UteCredit Europe – Velox Pay Albania dobila je licencu za e-novac od Banke Albanije, što kompaniji omogućuje proširenje ponude proizvoda.

Korisnici IuteCredita moći će da plaćaju, prenose novac, primaju i šalju  doznake, prenose na IBAN račun, podižu s bankomata i obavljaju bilo koju transakciju putem mobilne aplikacije.

– „Dobijanje licence za e-novac od Banke Albanije znači da možemo pokrenuti posao plaćanja s Veloxom, što je za nas vrlo uzbudljiva prilika. Planiramo da proširimo našu ponudu proizvoda našim klijentima i kontinuirano poboljšavamo njihovo korisničko iskustvo, rekao je Akan Ajdini, izvršni direktor IuteCredit Albania.

Dodaju da je to dio strategije proširenja svih usluga koje se nude digitalno i putem telefona.

– Možemo stvoriti sjajna nova iskustva za naše klijente u Albaniji i novi izvor prihoda za IuteCredit, rekao je Tarmo Sild, izvršni direktor IuteCredit Europe.

Korisnici UteCredita moći će dobiti svoj kredit direktno na svoj e-novčanik, aplikaciju MyIute. Novi korisnici e-novca takođe će moći nadopuniti svoj saldo e-novca podnošenjem zahtjeva za zajam na IuteCreditu.

-Naši klijenti će moći u stvarnom vremenu vršiti peer-to-peer prenose, plaćaju rate kredita, komunalne račune, lokalne poreze, nadopunjavaju svoje mobilne račune, prenose novac na svoje bankovne račune ili čak plaćati proizvode u online trgovinama ili u trgovinama koje koriste QR i plaćanja iz blizine, objasnio je Aydini.

Prema Aydinijevim riječima, korisnici IuteCredita takođe mogu primati svoje doznake direktnou svojoj MyIute aplikaciji po najkonkurentnijim cijenama.

IuteCredit planira da počne nuditi nove usluge korisnicima ovog proljeća, čim se završi neophodan razvoj i integracija s bankama i partnerima.

Velox Pay SH.P.K Albania osnovan je 2020. godine i u 100% je vlasništvu IuteCredit Europe AS.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *