PKCG: Dodjela grantova nakon prve faze projekta Regionalnog fonda za izazove

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore organizuje Svečanu ceremoniju dodjele grantova nakon prve faze projekta Regionalnog fonda za izazove.

Ceremonija će se održati SJUTRA (srijeda, 02. februara 2022. godine) sa početkom u 10 h, u prostorijama Privredne komore Crne Gore, Novaka Miloševa 29/II.

Regionalni fond za izazove (RCF) je finansijski mehanizam osmišljen sa ciljem unapređenja zapošljivosti, naročito mladih. Ovaj projekat finansira Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) preko Njemačke razvojne banke (KfW).

Glavni partner u implementaciji projekta je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (WB6CIF).

Nakon prvog poziva za dostavljanje predloga projekata, RCF je dobio 205 izjava o zainteresovanosti od strane konzorcijuma instutucija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukom kao i kompanija iz regiona Zapadnog
Balkana. Od ovog broja, 29 prijava je pristiglo iz Crne Gore. Daljim radom Selekcione komisije donijeta je odluka da se dva (2) najuspješnija projekta iz Crne Gore predlože za finansiranje i dobiju investicije u infrastrukturu i opremu u ustanovama za stručno obrazovanje, ali i obuke i usavršavanja svih uključenih u realizaciju
programa kooperativnog obrazovanja.

Sredstva će biti investirana u ukupnom iznosu od 937.249 EUR.

Ceremonija će okupiti zvaničnike nadležnog ministarstva, Komorskog investicionog foruma, Njemačke ambasade, Njemačke razvojne banke i predstavnike nagrađenih konzrocijuma.

Cilj Svečane ceremonije je proglašenje najuspješnijih konzorcijuma, promocija njihovih projekata kao i zvanično uručenje Pisma o namjeri finansijske podrške projektima.

Takođe, cilj događaja je i najava narednog javnog poziva koji će podstaći formiranje novih partnerstava između obrazovnog i privrednog sektora, a u cilju unapređenja stručnog obrazovanja i obuke.

Agenda

10:00 – 10:45   Moderator – Balša Ćulafić, Koordinator projekta za RCF ispred Komorskog investicionog foruma, Koordinator za saradnju sa međunarodnim organizacijama u okviru Privredne komore Crne Gore

-Nina Drakić, Predsjednica Privredne komore Crne Gore
-NJ.E.  Robert Heinrich Weber, Ambasador, Ambasada Federalne Republike Njemačke u Crnoj Gori
-Marija Lalatović, Direktorica, Direktorat za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta
-Željko Uljarević, Direktor, KfW Njemačka razvojna banka, Kancelarija u Crnoj Gori

10:45 – 11:15   Pauza za izjave za medije
11:15 – 12:00   Sastanak predstavnika nagrađenih konzorcijuma i RCF tima

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *