Protesti penzioneri sa sjevera ako im se ne ispune zahtjevi do 1. marta

Dodajte komentar

Penzioneri sa sjevera Crne Gore saopštili su da će, ako im se do 1. marta ne ispune zahtjevi u cilju rješavanja problema sa kojima se suočava ta kategorija stanovništva, izaći na proteste koje će organizovati u svim opštinama na sjeveru države.

Oni su, na konferenciji za medije u Bijelom Polju, pozvali penzionere sa sjevera Crne Gore da im se pridruže u njihovoj zajedničkoj borbi i da se spreme za masovni izlazak na proteste ukoliko izostane reakcija Vlade i Skupštine, prenosi portal sjevercg.me.

Sadik Klimenta, penzioner iz Rožaja, je na konferenciji kazao da su se penzioneri sa sjevera Crne Gore sami organizovali “jer očigledno oni koji bi trebalo da ih zastupaju to ne žele da rade, jer je očigledno njima dobro”.

Klimenta je naveo da je formiran odbor građana koji broji 24 penzionera, a čiji je zadatak poboljšanje statusa te kategorije stanovništva na sjeveru Crne Gore. Takođe, Odbor će se baviti i organizacijom protesta do prihvatanja zahtjeva penzionera od strane Vlade i Skupštine Crne Gore.

Svetozar Čabarkapa, penzioner iz Bijelog Polja, kazao je da je razlog njihovog današnjeg obraćanja javnosti teška ekonomska situacija u kojoj su se našli penzioneri sa sjevera Crne Gore zbog velikog poskupljenja cijena, a što je više od 20.000 penzionera sa sjevera Crne Gore dovelo na ivicu gladi.

– Očigledno da je danas svima u Skupštini Crne Gore veći prioritet ko će biti u foteljama i na vlasti, dok su penzioneri nebitni i niko ih ne pita da li mogu opstati i kako živimo – naveo je Čabarkapa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *