Milatović: Kazne za nepoštovanje programa “Evropa sad”, rast cijena je 4,4, a plata 25 procenata

1 komentar

Program “Evropa sad” je normiran da bude “win-win” i za radnike i za poslodavce, saopštio je danas ministar ekonomskog razvoja i predsjednik Koordinacionog tijela za praćenje programa “Evropa sad”, Jakov Milatović.

On je to rekao na konferenciji za medije Koordinacionog tijela za praćenje programa “Evropa sad”.

“Ono što program “Evropa sad” donosi je povećanje neto zarada za radnike i smanjenje poreskog opterećenja za najveći dio poslodavaca”, istakao je Milatović.

On je kazao da Uprava prihoda i carina posjeduje sve podatke o zaradama svih zaposlenih u Crnoj Gori i da su ti podaci uporedivi sa podacima koji će biti isplaćeni u januaru i da će ta uporedna analiza poslužiti za dodatnu provjeru koja će uslijediti kako bi se osigurala apsolutno ispravna implementacija programa “Evropa sad”.

“Svi koji program ne budu implementirali na način na koji je predviđen zakonom biće apsolutno kažnjeni. Selektivnosti neće biti”, rekao je on.

Milatović je kazao da će postojati kol centar na broj 080 555 555 koji će biti otvoren za prijave zloupotreba ovog programa.

On je poručio da je predviđena norma koja jasno kaže da svako umanjenje poreza i doprinosa koja se tiču radnika moraju da se reflektuju kroz povećanje njihove neto zarade.

“To je zakonska norma čija će se neimplementacija provjeravati. Njeno neprimjenjivaće će se drakonski kažnjavati”, kazao je Milatović.

Kazao je i da će se održati okrugli stolovi kako bi se još jednom pojasnila pitanja ili nedoumice koje poslodavci imaju oko programa “Evropa sad”.

Milatović je poručio da ne postoji racionalno objašnjenje zašto poslodavci ne bi postupili onako kako to zakon nalaže.

“Programom “Evropa sad” se i njima umanjuju troškovi rada”, rekao je on.

Milena Petričević, direktorica Uprave prihoda i carina (UPC) je kazala da je manevar za zluoptrebu bilo kog zakonsko normativnog rješenja svedena na minimum.

“Onaj ko se upoznao sa sadržinom programom “Evropa sad” ako sebi želi dobro definitvno nema razloga da ne postupi u skladu sa onim što mu je ponuđeno programom 42. Vlade”, kazala je Petričević.

 

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Program “Evropa sad” je normiran da bude “win-win” i za radnike…citat

    Hahahahaha

    Izgleda se dvojac Spajić Milatović suočava sa sopstvenim neznanjem pa se troše loše Twitter riječi….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *