Sindikat: Ne dozvoliti da 500 radnika KAP-a ostane bez posla

Dodajte komentar

Predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović saopštila je da su zatečeni i šokirani odlukom menadžmenta KAP-a da ugasi fabriku, odnosno da, kako je istakla, ne nastavi primarnu proizvodnju.

-Molimo Vladu Crne Gore, Elektroprivredu Crne Gore i resorna ministarstva da se odmah uključe u rješavanje ovog pitanja i ne dozvole da 500 zaposlenih i njihove porodice ostanu bez egzistencije-, saopštila je Obradović.

Socijalno-ekonomski status zaposlenih u metalskoj industriji, kako je istakla, već odavno je izuzetno ugrožen, “a svi znamo da ovi radnici rade na specifičnim i najtežim radnim mjestima”.

-Podsjećamo da je KAP uvijek predstavljao stub metalske industrije u Crnoj Gori i njegov rad svakako ima perspektivu. Shodno tome, još jednom vas molimo da, prije nego što zaista bude kasno, što hitnije reagujete povodom novonastale situacije, te da zajedničkim naporima osigurate zaštitu radnika kroz očuvanje proizvodnje-, rekla je Obradović.

Podsjećamo, vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović saopštio je da će radnici KAP-au narednih šest mjeseci, bez obzira na gašenje dobiti plate od 450 eura, kako bi period traženja novog posla mogli lakše da podnesu.

On je kazao da KAP danas prestaje sa radom poslije 50 godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *