Uštedite novac: Koji dan je najbolji za rezervisanje avionskih karata?

Dodajte komentar

Da li zaista postoji idealan dan za kupovinu karata? Američka kompanija za onlajn kupovinu putničkih usluga za potrošačka i mala poslovna putovanja Expedia je svojim istraživanjem došla do sljedećih rezultata:

Za domaće letove, rezervacija na kraju vikenda može putnicima da uštedi oko pet odsto, a za međunarodne letove uštede su skoro 10 odsto.

Još jedan savjet za putovanje koji bi mogao da vas mogao iznenadi jeste taj da je petak idealan dan za početak domaćeg putovanja. Polazak na početku vikenda (umjesto ponedjeljka, koji se smatrao najjeftinijim danom za let) će donijeti uštedu od više od 15 odsto.

Za međunarodne letove, najjeftiniji dan za početak putovanja je četvrtak, što će putnicima uštedjeti više od pet odsto. I za domaće i međunarodne letove, uopšteno je jeftinije započeti putovanje u drugoj polovini nedjelje (od srijede do subote) u poređenju sa prvom polovinom (od nedjelje do utorka).

Putnici koji planiraju svoja putovanja za 2022. takođe mogu da ostvare i ogromne uštede tako što će biti fleksibilni i odabrati pravi mjesec za putovanje: za međunarodne letove, avgust je idealan za letjenje, kada putnici mogu da uštede skoro 20 odsto, u odnosu na putovanje u jeku sezone praznika u decembru.

Biti pametan putnik ne znači samo znati koji je dan najbolji za kupovinu avio karata. Takođe se radi o odabiru pravog doba dana. Ranojutarnji letovi obično znače manje gužve, a takođe vam daju više mogućnosti da stignete na drugi let tokom dana ako vaš let zakasni ili se otkaže.

Izbjegavajte posljednji let u danu kad god je to moguće, posebno tokom zimskih mjeseci putovanja, kako biste smanjili šanse za propuštene linije ili ostajanje na aerodromu zbog lošeg vremena.

Kad god je moguće, odaberite direktne letove. Odabir opcije bez presedanja može malo da olakša rješavanje neočekivanih kašnjenja, gužvi ili otkazivanja, jer ne morate da brinete o ulasku na drugi let. Ako ne možete da uzmete direktan let, pobrinite se za dovoljno vremena za presijedanje u slučaju da vaš prvi let kasni.

Izvor: Klix.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *