Pozivamo KAP na nastavak pregovora

Dodajte komentar

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin u izjavi za Portal RTCG ponovo je upravi KAP-a uputio poziv za učešće u pregovorima o definisanju ugovora za sljedeću godinu o cijeni struje.

“Povodom istupa direktora firme UNIPROM, kojim se najavljuje gašenje KAP-a, EPCG još jednom ponovlja poziv za učešće u pregovorima o definisanju ugovora za sljedeću godinu, imajući u vidu da do sada nijesmo dobili niti jedan cijenovni predlog druge strane uvažavajući novu realnost na tržištu električne energije”, poručio je Rovčanin.

On još jednom ponavlja da EPCG nije neprijatelj KAP-a.

“Niti se zalažemo da se isti ugasi, već pokrećemo pregovore o korekciji cijene koja bi se vezala za tržište električne energije i nudimo popust”, kazao je Rovčanin.

EPCG, kako navodi, ne može da dopusti da se, isporukom električne energije po aktuelnoj cijeni, generiše gubitak od preko 60 miliona eura.

“S tim u vezi, čvrsto opredijeljeni za zaštitu interesa kompanije, time i energetske snage cijele države, EPCG želi da sačuva svoju finansijsku stabilnost tako što će, novim ugovorima, uvažiti realnost u vidu rasta cijene električne energije na tržištu. Sjutra ću zajedno sa kolegama iz Odbora direktora i menadžmenta na sjednici, informisati Vladu Crne Gore u svim detaljima pregovora, kao i finansijskim efektima”, zaključio je Rovčanin.

Neodgovorno ponašanje Pejovića, vratiti se pregovorima

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je društveno neodgovorno ponašanje vlasnika KAP-a Veselina Pejovića dovelo u rizik budućnost te kompanije. Pozvao je da se nastave pregovori KAP-a i EPCG o cijeni struje.

“Ja sam iznenađen ovako društveno neodgovornim ponašanjem gospodina Pejovića”, kazao je Milatović, gostujući u dnevniku TV Vijesti.

Kazao je da ga je zatekla današnja konferencija za medije Pejovića. Očekivao je, kaže, da se pregovori EPCG i KAP-a nastave.

“Gospodin Pejović je pregovorima pristupio u lošoj namjeri, neimajući dobru namjeru da KAP i dalje radi. Ono što je stav Vlade jeste da KAP koji je privatna kompanija i EPCG koja je državna kompanija treba da u svom odnosu i u pregovorima dođu do rješenja”, poručio je Milatović.

Sjutra će, kaže, na Vladi predstavnici EPCG informisati Vladu o toku pregovora sa KAP-om.

On je kazao da Uniprom ima jednog zaposlenog, odnosno Veselina Pejović, najveći broj angažovanih u KAP-u su zaposleni posredstvom druge kompanije.

“Inače odgovorno lice u toj drugoj kompaniji je čovjek koji se ovih dana pojavljuje ispred KAP-a – gospodin Dožić. Nekih je čini mi se 360 radnika u toj kompaniji. Važno je reći da je nova Vlada u ovoj godini uložila, 4,7 miliona eura i isplatilo ukupno 291 radnika u okviru socijalnog programa koji je bio na snazi, čime je svaki od tih radnika dobio između 16.000 i 18.000 eura”, kazao je Milatović.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *