Najgori rezultat hedž fondova od početka pandemije

Dodajte komentar

Hedž fondovi su tokom novembra zabeležili najgori rezultat u posljednjih 20 mjeseci, nakon rasprodaje na globalnim tržištima izazvane zabrinutošcću zbog pojave omikron soja virusa Covid-19, prema podacima istraživačke kompanije HedgeFund Research.

Tržišta akcija je u posljednjoj nedjelji novembra zahvatila spirala pada, pri čemu su američke akcije izgubile skoro 4,0 odsto vrijednosti tokom poslednjih pet trgovačkih sesija u mjesecu, nakon vijesti o novoj varijanti virusa, prenosi agencija Reuters.

Volatilnost na tržištima valuta i obveznica je takođe skočila u tom periodu.

Kompozitni indeks HFRI za hedž fondove pao je za 2,2 odsto u novembru, što je njegov najveći mesečni pad od marta 2020. godine, kada je pandemija korona virusa prvi put udarila finansijska tržišta, objavila je ova konsultantska kuća u svom izvještaju.

Na ovako veliki pad kapitala kojim upravljaju hedž fondovi, čije strategije obuhvataju miks ulaganja na kratak i dugi rok, uticalo je to što ih je vest o omikronu zatekla nespremne.

Rezultati HFRI podudaraju se sa onima do kojih su došle druge istraživačke firme za hedž fondove, kao sto je Pivotal Path, napominje se u izvještaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *