Koja je najveća američka kompanija po tržišnoj vrijednosti bez prihoda?

Dodajte komentar

Kompanija koju podržavaju i Amazon i Ford motor, Rivijan, izbacila je kompaniju Lucid grup sa vrha liste velikih kompanija bez prodaje.

Inače, Lucid grup je takođe nova kompanija za proizvodnju električnih automobila, piše Lider.

Blumberg objašnjava da su, u odnosu na početnu javnu ponudu od 78 dolara, u srijedu akcije Rivijana skočile za 67 odsto. To znači da im nedostaje oko 25 odsto dobitka da u tržišnoj vrijednosti prestignu Folksvagen AG, jednog od najvećih svjetskih proizvođača automobila. U međuvremenu, Lucid je ove godine zabilježio porast cijene akcija za 339 odsto, prenosi T portal.

“To je jednostavno nevjerovatno jer kompanija još nije ni zabilježila nikakav vidljiv prihod”, rekao je Majkl Hjuson, glavni tržišni analitičar u CMC marketsu, govoreći o procjeni vrijednosti Rivijana.

Inače, električna vozila posebno privlače interes ulagača od sredine 2020. godine, kada su vlade, kreatori politika i korporacije najavili planove za ulaganje u industriju kao oblik borbe protiv klimatskih promjena. Nedavni izuzetno dobri rezultati Tesle i ulaganje u električna vozila kompanije za iznajmljivanje automobila, Herc, dodatno su povećali akcije kompanija.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *