Domaća trgovina investirala milion eura u AROMA pogon za preradu mesa

Dodajte komentar

Bilo da se kupuje za pripremu dnevnih obroka ili u posebnim prilikama uvijek želimo da kupimo meso provjerenog kvaliteta i svježine. Kao namirnica koja je veoma osjetljiva važno je znati gdje se može kupiti meso u besprekornim higijenskim uslovima, izuzetnog kvaliteta, provjereno i sigurno. „Domaća mesara“ koja se nalazi u AROMA i CITY marketima i CONTO diskontima je pravo mjesto za takvu vrstu kupovine.

Šta je to „Domaća mesara“ i novi AROMA pogon za preradu mesa, pojasnila je Nada Marković, direktorica operacija u Domaćoj trgovini.

„Istražujući potrebe potrošača i rad na konstantom unaprjeđenju kvaliteta i standarda poslovanja, kompanija Domaća trgovina je otvorili prvi centralni pogon za preradu mesa u okviru jednog maloprodajnog lanca u Crnoj Gori. Pogon se nalazi u Opštini Danilovgrad, na površini od 1100 metara kvadratnih. Ovaj pogon je centralno mjesto gdje se prilikom nabavke na samom ulazu kontroliše kvalitet svih kategorija mesa, provjerava tačnost porijekla i da li je po zadatim strogim standardima svaki komad mesa jednako kvalitetan, svjež i siguran. Ukoliko je meso prošlo provjeru nastavlja se dalja obrada i distribucija u AROMA i CITY markete i CONTO diskonte“.

„Konstanto pratimo potrebe potrošača i nove trendove u trgovini, pa smo u okviru AROMA pogona za preradu mesa poseban dio namijenili za proizvodnju deset vrsta zapakovanog svježeg mesa i prerađevina od mesa. Pakovanje se vrši po HACCP sistemu za bezbjednost hrane, a svako pakovanje je ujednačenog kvaliteta iz te kategorije mesa. Na etiketama pakovanja pod nazivom „Domaća mesara“ jasno je naznačena vrsta mesa ili prerađevina od mesa, porijeklo i rok trajanja“.

Tokom same obrade mesa vrši se kontrola u svakoj fazi procesa obrade, a meso se u AROMA i CITY markete i CONTO diskonte distribuira u hladnjačama zapakovano u posebnim atmosferskim pakovanjima kako bi bilo zaštićeno od bilo kakvih spoljnih uticaja. Cijeli proces se obavlja pod supervizijom tehnologa i menadžera zaduženih za kontrolu kvaliteta, a u marketima je izloženo u specijalizovanim vitrinama za tu namjenu.

Da Domaća trgovina konstanto podiže standarde u svom poslovanju potvrđuje i činjenica da se na realizaciji pogon za preradu mesa radilo više od godinu dana, a sama investicija koštala je oko milion eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *