Električni automobil po cijeni električnog bicikla (foto)

Dodajte komentar

U pitanju je manji “brat” kineskog modela Wuling Hong Guang Mini EV koji je postigao nevjerovatnu stvar – pobijedio je Teslu u borbi za titulu najprodavanijeg električnog automobila u Kini.

Novi, manji model je još skromniji u ponudi, ali njegov najjači adut je cijena. Ovaj električni automobil košta od 3.100 dolara.

Postojao je samo jedan način da ovaj automobil bude još manji od Wulinga Mini EV – NanoEV je dvosjed.

Kako se navodi, služiće prije svega kao prevozno sredstvo za generaciju Z (rođeni između sredine devedesetih i ranih 2010-tih).

Dimenzije modela Nano EV su 2500/1526/1616 mm, a međuosovinski razmak samo 1600 mm. Minimalni radijus okretanja je 3,8 metara.

Dostupan je u nekoliko boja, a na karoseriji možete i kombinovati četiri različite nijanse odjednom.

Unutrašnjost vozila izgleda sasvim pristojno za ovu kategoriju automobila.

Volan je multifunkcionalan, tu je i 7 inčni LCD umesto klasične instrument table, a klimatizacijom će se upravljati putem touch panela.

Kada je riječ o autonomiji u vožnji, čak i ako je izračunata prema vrlo “liberalnom” NEDC standardu, opet je impresivna.

Očekuje se da će Wuling Nano EV moći da pređe čak 305 kilometara sa punom baterijom, a nakon što ga priključite na punjač od 6,6 kW, potpuno će se napuniti za 4,5 sati.

Na kraju, cijena ovog automobila startuje od 3.100 dolara, što znači da u Kini možete da kupiti električni automobil po cijeni pristojnog električnog bicikla.

https://www.youtube.com/watch?v=l5CrNnA7BSU

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *