Crna Gora u potrazi za naftom napravila najdublju bušotinu na Jadranu

Dodajte komentar
Crna Gora je u potrazi za naftom napravila bušotinu duboku 5.400 metara, što je najdublje do sada u Jadranskom moru, oborivši dosadašnji rekord od 4.300 metara.

Prvi rezultati istraživanja da li ima nafte u crnogorskom podmorju biće poznati do kraja godine, kazao je v.d. direktora Uprave za ugljovodonike Crne Gore Marko Adžić. Bušenje će, kako je kazao, nakon radova na dodatnom obezbjeđivanju bušotine biti nastavljeni sutra.

Adžić je, gostujući  na Televizije Crne Gore, kazao da je do sada izbušeno do 5.400 metara dubine. Završni radovi kasne zbog, kako je kazao, radova na obezbjeđivanju dodatne sigurnosti bušotine.

„Sjutra ćemo nastaviti sa bušenjem. Očekivali da ćemo saznati ima li nafte do septembra ili oktobra ali zbog novonastalih uslova u bušotini morali smo da usporimo i ugradimo još jednu dodatnu kolonu zbog sigurnosti operacije. To nas je dosta usporilo, ali nadamo se da ćemo do kraja godine imati rezultate. Očekivali smo da ćemo septembar ili oktobar ući u rezervoare i imati informacije o tome šta je u rezervoarima. Od oktobra do decembra toliko je vremena probijeno“, kazao je Adžić.

Izvor: sputniknews.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *