Odbijeno izuzeće Jovanića u slučaju Sveti Stefan

Dodajte komentar

Apelacioni sud Crne Gore odbacio je zahtjev Ministarstva ekonomskog razvoja kojim se tražilo da se sudija i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić izuzme iz slučaja daljeg postupanja u slučaju “Sveti Stefan”, jer je zahtjev podnešen nakon što je donijeta odluka kojom se zabranjuje Vladi i Budvanskoj rivijeri da preduzimaju radnje koje mogu nanijeti štetu kompaniji Adriatic Properties, koja upravlja Svetim Stefanom.

Vijesti su objavile da je Apelacioni sud Crne Gore odbacio kao nedozvoljen zahtjev MER-a, kojim je traženo da se Jovanić izuzme iz slučaja daljeg postupanja u slučaju Sveti Stefan, jer se predmet nalazio u radu vijeća Privrednog suda u čijem radu ne učestvuje Jovanić ni kao sudija, ni kao predsjednik suda.

Jovanić je 15. septembra donio odluku kojom Privredni sud privremeno zabranjuje Vladi i Budvanskoj rivijeri da preduzimaju radnje koje mogu nanijeti štetu kompaniji Adriatic Properties, kao i da izvrše promjene na imovini koja je predmet ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer.

Zahtjev MER-a za izuzeće Jovanića u ovom slučaju stigao je u Apelacioni sud tek 28. septembra, znači 13 dana nakon donijete odluke, te je taj zahtjev odbijen. Ministarstvo ekonomskog razvoja tokom trajanja postupka nije tražilo izuzeće Blaža Jovanića.

Privremena mjera koju je donio Jovanić trajaće do okončanja arbitražnog postupka koji je Adriatic Properties dužan da pokrene pred Londonskim sudom 60 dana od prijema rješenja suda. Za sada nije poznata vrijednost arbitraže.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *