Mogu li Facebook i Instagram da sruše nečiji biznis i koje su alternative?

Dodajte komentar

Društvene mreže Facebook i Instagram i aplikacija za dopisivanje WhatsApp, koje su u ponedjeljak zabilježile rekordni kvar u svojoj istoriji kada nakon pada nisu radile punih sedam sati, izazvale su zabrinutost svih onih koji ove digitalne alate koriste u poslovne svrhe. Internet prodaja, komunikacija sa kolegama i poslovnim partnerima, marketing kampanje na društvenim mrežama, sve je stalo, pa je bilo dovoljno vremena da se razmisli o mogućim alternativama.

Zbog gotovo paničnih reakcija korisnika na „samo nekoliko sati zastoja u radu“ valja postaviti pitanje – da li sa padom društvenih mreža „padaju“ i mnogi poslovi koji u njima vide glavnog saveznika?

Specijalista za e-commerce poslovanje Ivan Tanasković na pitanje da li smo zavisni od društvenih mreža odgovara podatkom da je u Srbiji više od četiri miliona njihovih korisnika.

“Sudeći po izveštaju We Are Social & Hootsuite, reklo bi se da se broj korisnika društvenih mreža značajno uvećava. Naime, prema navedenom izvještaju trenutno imamo 4,6 miliona ljudi u Srbiji koji aktivno koriste društvene mreže, uz podatak da je to skok za od 8,1 odsto u poređenju sa prošlom godinom. Društvene mreže su nam pružile mogućnost da se spojimo sa porodicom i prijateljima širom svijeta, ali “po određenoj cijeni”? Cijena su vaši lični podaci. Bilo da su to demografski podaci ili navike, to je ono čime se “trguje”. Upravo ove podatke društvene mreže nude oglašivačima, kako bi na najbolji način i što preciznije targetirali svoje potencijalne kupce njima srodnom ponudom. Tako da nemojte da se čudite kako “oni znaju šta volite”, indirektno ili direktno ste im upravo vi dali taj podatak”, rekao je on, dodajući da bi, u slučaju nestanka društvenih mreža, svi sektori privrede bili pogođeni zbog čega se ne treba oslanjati samo na njih.

On ističe da bi, bez obzira na delatnost, bili ugroženi svi biznisi koji se potpuno ili u većoj mjeri oslanjaju na društvene mreže.

„Na kraju, svi se bave prodajom. Bilo da je to sportska oprema, tehnika, edukacija ili igrice, ukoliko se oslanjate jedino na društvene mreže vaš biznis može da bude u problemu, s obzirom na to da njegov opstanak u potpunosti zavisi od društene mreže koju ste izabrali. Nedavno dešavanje i pad društvenih mreža Facebook i Instagram, kao i WhatsApp-a, pravi je dokaz da ukoliko društvene mreže koristite u poslovne svrhe, ne treba da bazirate cjelokupan biznis prema njima”, istakao je Tanasković, dodajući da su društvene mreže u Srbiji značajne za gotovo sve sektore privrede.

Danas su značajne za sve: od prodaje, preko brendinga, do regrutacije novih kadrova, tvrdi Tanasković. Prema njegovim riječima, društvene mreže su danas jednostavno podrazumijevan dio poslovanja i uspješno su „ušle“ u svaki sektor kompanije.