Amazon ulaže 5,3 milijarde dolara u Novi Zeland

Dodajte komentar

Amazon je objavio da planira uložiti 7,5 milijardi novozelandskih dolara (5,3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih centrara na Novom Zelandu.

Amazon Web Services izgradiće nove podatkovne centre, koji će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem hiljadu novih radnih mjesta, poručili su iz američkog diva.

“AWS podržava hiljade organizacija širom Novog Zelanda u nastojanjima da kreiraju inovacije, uspiju i rastu na globalnom nivou”, rekao je portparol kompanije Prasad Kalianaraman.

“Uzbuđeni smo što ćemo na lokalnom nivou izgraditi novu infrastrukturu svjetske klase, poučavati Novozelanđane traženim digitalnim vještinama i nastaviti da pomažemo lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju i podstiču gospodarski rast”, dodao je.

Digitalni svijet

Projekt bi korisnicima trebao omogućiti da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko centara lociranih na Novom Zelandu.

Time će se stvoriti uslovi za ispunjavanje zahtjeva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu, rekao je Kalianaraman.

Najava je podsticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje povjerenje u oporavak novozelandske ekonomije, rekao je u saopštenju ministar za digitalnu ekonomiju i komunikacije Dejvid Klark.

“Možda smo mala ostrvska država, jako udaljena od tradicionalnih tržišta, ali digitalni svijet bez granica kontinuirano nam otvara nove inovativne ekonomske mogućnosti”, dodao je Klark.

“Ovo je korak naprijed za digitalnu zrelost Novog Zelanda, jer se svi pojačano prilagođavamo svijetu koji se ubrzano digitalizuje”, zaključio je ministar.

AWS ima malu ka celariju na Novom Zelandu od 2014. godine, odvojen od Amazonove internet trgovine, koja je Novozelanđanima dostupna samo preko Australije, napominje agencija dpa.

(Index)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *