Otvorene prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon  

Dodajte komentar

Prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori“, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra 2021, otvorene su danas na sajtu Centralne banke Crne Gore, na linku https://fintechhub.cbcg.me/me/fintech-hackathon. Prijave će biti otvorene do 15. oktobra 2021.

CBCG FinTech Hackathon je četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, koje Centralna banka Crne Gore organizuje u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore.

Centralna banka Crne Gore poziva sve zainteresovane da osmisle i prijave ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, rješavaju neki konkretan problem ili prepreku, omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.

Stručni žiri će od pristiglih prijava, odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će se, uz podršku mentora, nadmetati za vrijedne nagrade. Tri tima, koja, po odluci žirija, prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od 3.000 eura za prvu, 2.000 eura za drugu i 1.000 eura za treću nagradu.

Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa. CBCG Fintech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *