Agro Euro 20 godina podrška poljoprivrednicima

Dodajte komentar

Poljoprivredna apoteka Agro – Euro posluje u sklopu preduzeća „M & D Aligrudić company” d.o.o. Podgorica. Preduzeće je osnovano 2001. godine, a bavi se uvozom i distribucijom sjemenske robe i poljoprivredne opreme kao i proizvodnjom sadnog materijala, povrća i cvijeća.

Apoteka Agro Euro vrši maloprodaju i veleprodaju a bavi se i rasadničkom proizvodnjom. Njihovi prodajni program su sjemena, supstrati, đubriva, folije, saksije, sredstva za navodnjavanje, sadnice jagoda itd.

Osnivač firme Mladen Aligrudić kazao je da su ljudi iz poljoprivrede na neki način bili privilegovani u toku krize izazvane koronavirusom, jer nijesu bili zatvarani uslljed mjera, s obzirom na to da ostale firme
apsolutno nijesu mogle da funkcionišu.

“Mi smo mogli da funkcionišemo, naravno uz mnogo otežane uslove i mnogo napora i truda koji smo uložili da izguramo sezonu”, kazao je on.

Poljoprivreda je, kaže, funkcionisala nešto silom a nešto iz potrebe i straha stanovništva šta će biti dalje.

“Prošla 2020. se u odnosu na 2019. nije puno razlikovala, dok se 2021. u odnosu na 2020. značajno manje prodaju poljoprivredni proizvodi, makar do današnjeg dana”, napominje Aligrudić.

Podrška NLB banke kroz projekat “Okvir pomoći” je, smatra Aligrudić, jedna za svaku pohvalu.

“Nikada nijesmo za 20 godina poslovanja učestvovali u ovakvim projektima. Javili smo se i postali korisnici ovog projekta što nas čini srećnima i ponosnima. Nadamo se da će to doprinijeti proširenju slike o našoj firmi, odnosno, da ćemo biti dostupni većini kupaca u Crnoj Gori”, rekao je on.

Nikada nijesu imali marketinšku kampanju jer smatraju da marketing u poljoprivredi ipak treba da bude malo specifičniji i drugačiji.

On smatra da poslovanje u poljoprivredi nema granica, pri čemu projektuju rast od 10 -15 odsto na godišnjem novu, uz očekivanje da se sa marketinškom podrškom ovo može značajno povećati.

”Svima bih preporučio usluge NLB banke, a za vlasnike NLB kartica najavljujemo posebne popuste“ naglasio je gospodin Aligrudić.

Kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media, NLB Banka nastoji da pomogne mikro i malim preduzećima da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa. Putem ovog projekta, 24 odabrana mikro i mala preduzeća ostvarila su pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu i Start paket na 6 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *