Energija Sunca dostupna svima uz Eficom

Dodajte komentar

Kompanija Eficom DOO iz Podgorice bavi se, između ostalog, projektovanjem i ugradnjom fotonaponskih sistema po sistemu „ključ u ruke“ na teritoriji cijele Crne Gore. U fokusu ove kompanije je isporuka naprednih tehnologija sa ciljem postizanja veće energetske efikasnosti, uz upotrebu obnovljive energije, gdje god je ona dostupna i potrebna.

EFICOM je osnovan od strane inženjera sa 20-godišnjim iskustvom koje uključuje: upravljanje energijom, energetsku efikasnost, smarthome rješenja, napredne IT komunikacije i održavanje, uz rukovođenje u projektovanju i izvođenju radova.

Ovaj raznovrstan background donosi EFICOM-u potrebnu fleksibilnost kako bi se prilagodio potrebama korisnika, nudeći optimizovana rješenja.

Pored projektovanja i ugradnje fotonaponskih sistema klijentima pomažemo i u pratećim, ključnim procesima za realizaciju i funkcionisanje jednog foto-naponskog sistema na pravi način:

  • dobijanja SVIH potrebnih saglasnosti i dozvola kod CEDIS-a i
    lokalnih sekretarijata za urbanizam;
  • izbor najpovoljnijeg  modela finansiranja, imajući u vidu brojne
    povoljnosti i subvencije koje su dostupne u Crnoj Gori.

Izmjene zakona koji tretiraju foto-naponske sisteme iz 2020. godine trebalo bi značajno da olakšaju i ubrzaju proceduru priključenja na distributivni sistem. Svjedoci smo da solarna energija postaje aktuelna i u Crnoj Gori kroz najavljene projekte Eko-fonda, EPCG, Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost, Ministarstva poljoprivrede, UNDP-a, GEFF-a itd. Domaćinstvima, preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima i cjelokupnoj privredi na raspolaganju su brojne subvencije ukoliko se odluče da instaliranjem FN sistema proizvode električnu energiju za
sopstvene potrebe i na taj način eliminišu stavku “račun za struju“ u svom mjesečnom budžetu!

Kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media, NLB Banka nastoji da pomogne mikro i malim preduzećima da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa. Putem ovog projekta, 24 odabrana mikro i mala preduzeća ostvarila su pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu i Start paket na 6 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa  i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *