Crnogorski ruksak promoviše domaće kulturno nasljeđe i poziva na manju upotrebu plastičnih kesa

Dodajte komentar

Crnogorski ruksak – C.G.R. je brend koji postaje sve poznatiji stanovnicima Crne Gore. Brendom upravlja firma Krearh d.o.o. koja se bavi se proizvodnjom, dizajnom i distribucijom ruksaka i cegera sa motivima crnogorskih arhitektonskih i kulturnih dobara.

Interesantnim dizajnom i kvalitetom proizvoda trude se da kod ljudi promijene percepciju cegera i zainteresuju ih da koriste iste kako bi smanjili upotrebu plastičnih kesa.

Takođe žele da kako domaćim tako i stranim turistima skrenu pažnju na naše bogato kulturno nasljeđe i našu arhitekturu koja je nepravedno zapostavljena.

Ruksak je modni detalj, koji je u ovom slučaju i edukativnog karaktera, ima natpise dvojezično na engleskom i našem jeziku. Cegeri posjeduju sertifikate kvaliteta i urađeni su od recikliranih materijala.

Mitar Rakčević kazao je da je ideja za ovaj biznis stara nekoliko godina ali da je realizovao tek u periodu pandemije koronavirusa, kada je 28 dana bio u karantinu.

“Za vrijeme korona-karantina našao sam prostora da se posvetim crnogorskom ruksaku. Sve je počelo prvog juna, tada je objavljen motiv Gimnazije Slobodan Škerović na ruksaku. Onda smo sve više objavljivali, a mediji su to prepoznali i ta priča je sve više rasla”, kazao je on prisjećajuči se početaka poslovanja.

Video priču o ovom preduzeću pogledajte na linku ispod:

Ističe da je naišao je na veliku podršku iskusne štamparije Vapor koja mu je pomogla kako prilikom štampanja, tako i savjetima iz oblasti štampe i dizajna.

“Podrška iz “Okvira pomoći” mnogo im znači jer su firma koja se skoro pojavila na crnogorskom tržištu. Nada se da će njihovi proizvodi naći svoj put do kupaca. Mislim da će ova kampanja da dovede naše preduzeće na jedan veći nivo i da će to da postane još ozbiljnija priča. Kada se vidi da smo se uz pomoć NLB Banke posvetili marketingu uvjereni smo da ćemo naići na još ozbiljniji pristup kupaca”, ističe on.

NLB Banka je nedavno najavila donaciju preko 300 sadnica, za svakog svog zaposlenog po jednu sadnicu, za oporavak u požaru stradale park šume Gorica. U tri filijale ove banke istaknute su donatorske kutije kako bi i klijenti banke mogli da doniraju za Goricu.

Crnogroski ruksak je na svojoj instagram stranici pokrenuo akciju u kojoj poziva pratioce da kupovinom ruksaka sa motivom Gimanzije „Slobodan Škerović“, te sa motivom Spomenika „Partizanu borcu“ i Sportskog centra „Morača“, podrže ovu donatorsku inicijativu, na način što će od svakog kupljenog ruksaka sa ovim motivima, 1 euro biti uplaćen u donatorsku kutiju.

Rakčević usluge NLB Banke koristi i privatno i poslovno.

“Tokom studija u Sloveniji koristio sam NLB iz Crne Gore koji je dobro povezan i svakom studentu bih preporučio jer nema nikavih provizija. To iskustvo mi je bilo dovoljno da i kada osnujem firmu koristim NLB usluge. Koristim i e – banking, ažurni su i sve funkcioniše na zadovoljavajućem nivou”, zaključuje on.

NLB Banka Okvir Pomoći

Kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media, NLB Banka nastoji da pomogne mikro i malim preduzećima da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa. Putem ovog projekta, 24 odabrana mikro i mala preduzeća ostvarila su pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu i Start paket na 6 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *