Kukalj: U Baru trenutno boravi oko 15 hiljada turista, rezultati zadovoljavajući

Dodajte komentar

Prema posljednjim podacima turističke organizacije (TO) Bar u tom gradu trenutno boravi oko 15 hiljada turista, kazao je Agenciji Mediabiro direktor TO Bar Emil Kukalj.

„U odnosu na 2020. to je osam puta više. Međutim, kada upoređujemo sa 2019. to je pad od nekih 15 odsto što je zadovoljavajući rezultat i negdje u skladu sa našim očekivanjima“, rekao je on.

Gosti su, kaže, uglavnom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Ruske Federacije, Ukrajine, Poljske i drugih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza.

„Oni se odmaraju na barskoj rivijeri od Čanja do Utjehe i zaista su zadovoljni boravkom. To pokazuju i naše ankete – preporučiće Bar svojim prijateljima i rođacima i rado će se ponovo vratiti“, ističe Kukalj.

Kukalj kaže da je TO Bar pokrenula novu manifestaciju, prije svega imajući u vidu epidemiološke mjere ali sa željom da građanima i turistima ponude nešto novo.

„Radi se o manifestaciji Barski đir koja će na jedan lijepi način predstaviti našu tradiciju i kulturu. Ono što je karakteristično je da će se ta manifestacija održavati na svim našim turističkim mjestima. Već smo počeli sa nekim prigodnim koncetima, priganica festom na Virpazaru nastavili sa koncertom KIC pop hora u Sutomoru. Nastavljamo sa brojnim aktivnostima koje će biti kako za starije tako i za mlađe – sa akvagimnastikom, jutarnjom i večernjom jogom na plaži, vožnjom djece vozićem Ćirom, ali isto tako i brojnim umjetničkim radionicama.

Planiramo i brojne druge aktivnosti kao što su bazari tradicionalnih proizvoda, nastupi lokalnih klapa i kulturno umjetničkih društava“, najavljuje Kukalj.

On je apelovao na sve građane na poštovanje propisanih epidemioloških mjera i pozvao ih da se vakcinišu.

„S obzirom na povećanje broja zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori apelujem na građane da vode računa o mjerama koje su na snazi i da se vakcinišemo jer je to jedini način da spasimo zdravlje i naših građana i turista a prije svega da spasimo ljetnju turističku sezonu“, zaključuje Kukalj.

Izvor: Mediabiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *