Građevinari preduhitrili moratorijum

Dodajte komentar
Ilustracija

Najava uvođenja moratorijuma na gradnju za najatraktivnija područja Budve i Bečića praktično je napunila kasu Opštine Budva, jer su građevinari, da se ne bi našli na crvenoj listi, uplatili komunalije i sebi omogućili da nastave sa unosnim biznisom.

To potvrđuje i podatak da je opštinska Služba za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, već na polovini kalendarske godine, za čak milion i po eura premašila budžetom planirani iznos za ovu godinu.

Kako je u razgovoru za “Vijesti” kazao načelnik Službe za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Ninoslav Kaluđerović, zaključno sa 1. julom naplaćeno je nešto više od sedam miliona eura, a budžetom za ovu godinu planirano je bilo da se naplati ukupno 5,5 miliona eura.

Kaluđerović ističe da je time u prvih šest mjeseci naplaćeno čak za 27 odsto više od onoga što je bilo predviđeno da se naplati za cijelu 2021.

“Uspjeli smo da premašimo plan za čak trećinu i pored činjenice da je prvi kvartal bio izuzetno slab, i imali smo duplo manju naplatu od one iz godinu prije”, naglasio je Kaluđerović.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *