Prvi oglas za prodaju imovine Vektre Montenegro: Placeve i poslovne zgrade nude za 41 milion

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Radojica Grba oglasio je prodaju imovine nekadašnje kompanije Dragana Brkovića ,Vektre Montenegro nudeći zemljište i objekte za 41,2 miliona eura.

Najskuplji su objekat i zemljište nekadašnjeg Međunarodnog omladinskog centra u Bečićima koji zauzima 28,5 hiljada kvadrata i koje Grba nudi za 14,4 miliona eura. Hotelsku opremu cijeni 36,5 hiljada eura. Na 12,3 miliona eura procijenjeno je zemljište u Podgorici od 28 hiljada kvadrata sa objektima površine 15 hiljada kvadrata.

Zemljište i objekte na Žabljaku nudi za 623,6 hiljada eura, a u Drijenku poslovnu zgradu i zemljište površine 38 hiljada kvadrata za 3,1 milion eura. Zemljište površine 5,5 hiljada kvadrata sa objektom od 815 kvadrata nudi se za 5,4 miliona eura. Poslovna zgrada u Baru od 433 kvadrata košta 565 hiljada eura, dok se 16 hiljada kvadrata pašnjaka pete klase u Podgorici prodaje za 1,2 miliona eura. Imovinu koju je Brković imao u Pljevljima Grba prodaje za 3,2 miliona eura, a čine je zgrade i zemljište od skoro 200 hiljada kvadrata. Neplodno zemljište i ruševina starog objekta u Podgorici površine 1,4 hiljade kvadrata košta 235 hiljada eura, prenosi Pobjeda.

Zainteresovani kupci mogu aplicirati pojedinačno za određenu imovinu, a ponude koje mogu dostaviti do 19. jula, biće otvorene dan kasnije u Privrednom sudu.

Stečaj u Vektri Montenegro otvoren je početkom godine na zahtjev NLB Interfinans banke.

U stečaju je prijavljeno 284 miliona eura potraživanja, od čega je Grba osporio 77,6 miliona. U prvom isplatnom redu priznato je 635 hiljada eura, u trećem 35,5 miliona, dok je u preostalom iznosu priznato razlučno pravo NLB interfinansu, Poreskoj upravi, OTP banci i CKB-u.

NLB interfinans je preuzela kompaniju od Brkovića krajem januara i upisala se kao osnivač na osnovu rješenja javne izvršiteljke Aleksandre Tomković Vukoslavčević koja je, prije skoro tri godine, odredila plijenidbu, procjenu i prodaju udjela Brkovića u ovoj kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *