Dolar uglavnom stabilan, euro ojačao

Dodajte komentar

Američki dolar je danas uglavnom stabilan prema glavnim rivalima, budući da su investitori počeli novu trgovačku nedjelju vrlo oprezno, a fokus na deviznim berzama se pomjera ka predstojećim američkim podacima o broju novootvorennih radnih mjesta, koji treba da budu objavljeni u petak.

Pojedini analitičari pripisuju nedostatak zamajca tokom azijske trgovinsje sesije velikom rastu slučajeva kovid-19 u tom regionu, pri čemu je uveden lokdaun u najmnogoljudnijem gradu u Australiji, Sidneju, izvještava Rojters.

Indonezija se takođe bori sa rekordno visokim brojem novih korona slučajeva, dok će mjere zaključavanja u Maleziji biti produžene. I Tajland je najavio nova ograničenja u Bangkoku i drugim provincijama.

Ipak, australijski dolar, koji se smatra dobrim pokazateljem apetita za rizikom, porastao je za oko 0,1 posto na dnevnom nivou, na 0,75935 američkih dolara na trgovanju u 7:37 časova po srednjoevropakom vremenu.

Indeks američkog prema korpi rivalskih valuta dolara je zabilježio neznatno kretanje i iznosi oko 91,718 poena. Prošle nedjelje je oslabio za 0,5 procenata.