Onlajn trgovina zabilježila rast od čak 58 odsto u odnosu na prošlu godinu

Dodajte komentar

Globalna digitalna trgovina porasla je za 58 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje izvještaj o indeksu kupovine za prvi kvartal 2021, koji je objavio Salesforce. Promet je skočio za 27 procenata, a kupci su potrošili skoro trećinu više novca kupujući preko interneta, piše portal Zdnet, a prenosi portal Startit.

Kupovina preko računara porasla je za 28 procenta, a putem mobilnih uređaja za 29. Kada se poredi s istim periodom prošle godine, promet je porastao za 27 procenta. Što se broja porudžbina tiče, one su na svjetskom nivou porasle za 46 odsto u poređenju s prvim kvartalom prethodne godine.

Svaki deseti posjetilac onlajn prodavnica je do njih došao preko društvenih mreža. Iako svega 8 odsto posjetilaca koristi pretrživače na sajtovima, 24 procenta ukupnog prihoda potiče upravo od takvih potrošača. Putem mobilnih telefona kupovalo je troje od petoro, tako da radnje koje žele uspjeh, treba da budu optimizovane za telefone.

Ovaj izvještaj, otkriva trendove digitalne kupovine na osnovu analize više od milijardu kupaca i 22 milijarde posjeta onlajn radnjama u 51 zemlji.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *