Lučić: Telefonika i Vodafon žele saradnju sa Telekomom

Dodajte komentar

Generalni direktor Telekoma Srbija i izvršni direktor M:tel Crna Gora Vladimir Lučić izjavio je danas da su pojedine jake telekomunikacione u svijetu zainteresovane za saradnju sa Telekomom, koji je blizu dogovora i potpisivanja ugovora o partnerstvu sa jednim od najjačih telekomunikacionih igrača.

Lučić je za TV K1 izjavio da ne može još da “otkrije karte” i saopšti o kojoj kompaniji je riječ.

“Mislim da smo blizu dogovora, da ne otkrivam sve karte, sa baš jednim od najjačih telekomunikacionih partnera. Pri kraju je potpisivanje ugovora”, rekao je Lučić.

Na pitanje ko je sve zainteresovan za saradnju sa Telekomom i šta to znači, Lučić je rekao da Telekom kontaktiraju pojedine velike svhetske kompanije, kao što su Telefonika i Vodafon.

“Probaju kroz stvaranje partnerstava sa nama, jer nas prepoznaju kao lidere u regionu, da dijele sa nama ideje, servise i budu naši partneri, koji bi uzimali od nas određeni broj servisa i davali nama određeni broj servisa”, naveo je Lučić.

To će, dodaje, značiti da će Telekom moći da se proširi preko tih partnera na zemlje u kojima oni pružaju svoj servis.

“Mi tražimo partnere u jakim telekomunikacionim firmama koje bi nam pomogle da se proširimo u zemlje EU, Amerike i Kanade, kako bi taj dio dijaspore i tržišta uzeli za nas”, istakao je Lučić.

Kada je riječ o tome šta podrazumijeva projekat Telekoma za dijasporu u Austriji, Njemačku, Švajcarsku, Ameriku i Kanadu, Lučić kaže da je plan tog preduzeća da i tamo bude mobilni operator, kao i u Srbiji.

“Ali, ovdje imamo našu mrežu, a u ovim zemljama iznajmljujemo mrežu drugih operatera. Želimo da budemo mobilni operator i internet provajder, kao i da ponuidimo tv usluge, prije svega, korisnicima naše dijaspore. Ipak, kada dođete, na primjer, na tržište Njemačke, niko vas ne sprečava da odete i na drugi dio tržišta. To može višestruko da poveća prihod i snagu naše kompanije”, istakao je Lučić.

Komentarišući to što je postao član Forbsovog poslovnog savjeta, Lučić je kazao da je reč o biznis socijalnoj mreži koja okuplja uspješne direktore i vlasnike kompanija širom sveta.

“U pitanju je više hiljada ljudi, ja sam prvi iz regiona u tom savjetu”, naveo je čelnik Telekoma Srbija dodajući da će članstvo u tom tijelu biti dobra prilika za poslovne kontakte i mogućnosti za Telekom.

Izvor: RTV

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *