Mihailović: Stečaj u “Plantažama” ne dolazi u obzir

Dodajte komentar

Predsjednik Odbora direktora Plantaža Božo Mihailović kazao je da je najveći problem te kompanije korona virus, te da najpoznatiji crnogorski brend ima perspektivu. Stoga je Plantažama samo neophodno da se vrate na tržište. On tvrdi da stečaj po svim pokazateljima ne smije i ne može da dođe u obzir.

U Jutarnjem programu TVCG rekao je da je optimista po pitanju budućnosti kompanije, koja je crnogorski brend, a kojoj je najveći problem korona.

“U uslovima djelovanja korone, naš pad obima prodaje je 50 odsto, što je otprilike ekvivalent operativnih obaveza kompanije prema dobavljačima, državi, zaposlenima. Doduše, zaposleni su primili januarsku platu”, rekao je Mihailović.

Plantaže su, kaže, u posljednjih deset godina prodale preko 300 miliona svojih proizvoda na regionalnom, evropskom i svjetskom tržištu.

Taj iznos za desetak godina je, navodi on, jedan prosječni domaći bruto društveni proizvod Crne Gore, odnosno osam odsto BDP Crne Gore na godišnjem nivou.

“Kompanija je prije korone imala nula eura duga prema državi, blagovremeno su isplaćivane plate”, rekao je Mihailović, navodeći da je Plantažama samo potrebno da se vrate na tržište.

Problem prodaje, kako je pojasnio, nije u proizvodu i asortimanu te da stoga ne može ni biti problemima.

Podsjeća da je kompanija izgubila rusko tržište, te da je prodaja značajno pala. Kad se sve zbroji, kaže on, kompanija je u uslovima gubitka ruskog tržišta i korone izgubila 80 odsto svoje prodaje.

“Plantaže jedva čekaju turističku sezonu, jer tada je potrošnja takva da 80 odsto naših vina piju stranci”, rekao je Mihailović, navodeći da očekuje pomoć države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *