Slovenački Adria Airways prodat za 33.000 eura

Dodajte komentar

Brend slovenačkog avio-prevoznika Adria Airways u stečaju prodat je ponuđaču iz inostranstva za nešto više od 33.000 eura neto, izjavio je stečajni upravnik Janez Pustatičnik za slovenačku novinsku agenciju STA.

Tražena cijena u trećem pokušaju prodaje ovog brenda bila je utvrđena na 10.000 eura.

Ime kupca nije otkriveno.

Na javni poziv za podnošenje obavezujuće ponude odazvalo se devet ponuđača, među kojima i četiri iz inostranstva, rekao je Pustatičnik.

Podsjetio je da je na prvi poziv za dostavljanje obavezujuće ponude, kada je tražena cijena postavljena na 100.000 eura, samo jedan ponuđač uplatio depozit, ali nije uspio da preda ponudu, te da u drugom pozivu, kada je cijena prepolovljena na 50.000 eura, nije bilo iskazanog interesovanja investitora.

Brend Adria Airways obuhvata nekoliko registrovanih žigova, logotipa i onlajn domene adria.si, flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk i adriaairways.me.

Adria Airways je u stečaju od oktobra 2019. Najvrijednija do sada prodata imovina je njen sertifikat avio-operatera (AOC), koju je za 45.000 eura na aukciji kupila kompanija Air Adriatic, u vlasništvu slovenačkog preduzetnika Izeta Rastodera.

Od tada, Rastoder nije preduzeo druge korake za oživljavanje ovog avio-operatera.

Agencija STA podsjeća da je u međuvremenu školu letenja Adria Airways preuzeo jedan institut na čijem je čelu bivši predsjednik Ustavnog suda Peter Jambrek, koji je u projekat ušao s kineskim partnerom, prenijele su Nezavisne.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *