Jednostavnija procedura za akcizne obveznike

Dodajte komentar

Uprava carina omogućila je akciznim obveznicima novu aplikaciju, kako bi jednostavnije i brže ispunjavali zakonske obaveze. Iz Uprave su saopštili da su uspješno završili projekat pod nazivom Podrška Upravi carina u oblasti akciza, koji je finansiran iz sredstava podrške Evropske unije.

-Cilj projekta je bila izrada nove aplikacije za akcize i njena implementacija u carinski informacioni sistem navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina.

Nova aplikacija, kao i sva korisnička uputstva, nalaze se na veb adresi https://wvmecarina.me/akciza; Aplikacija privrednicima omogućava elektronsko podnošenje i prijem zahtjeva za upis u registar obveznika, kao i mjesečnih specifikacija, izvještaja i obračuna akeize. Ona omogućava i evidenciju kretanja akcizne robe.

-Na ovaj način povećava se efikasnost i kvalitet u pružanju usluga prema preduzećima, čime se značajno doprinosi stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja i omogućava akciznim obveznicima da na efikasan i jednostavan način uzsmanjenje troškova obavljaju svoje poslovanje dodaje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *