Mihailo Janković novi generalni direktor MK GROUP

Dodajte komentar

Mihailo Janković novi je generalni direktor (Chief Executive Officer – CEO) MK Group, jedne od najvećih kompanija u regionu koja uspješno posluje više od 35 godina. Janković će, zajedno sa potpredsjednikom MK Group Aleksandrom Kostićem i top menadžmentom kompanije, raditi na definisanju i sprovođenju korporativne strategije i investicione politike. Novu funkciju Janković preuzima od 1. januara 2021.

Janković je svoje bogato lidersko i menadžersko iskustvo sticao radom za vodeće multinacionalne kompanije, kao i kompanije u vlasništvu privatnih investicionih fondova i privatne regionalne kompanije – British American Tobacco, The Coca-Cola Company, Knjaz Miloš a.d. i Nectar Group. Posjeduje veliko iskustvo u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija, koje omogućava njihov održiv rast i razvoj poslovanja. Tokom svoje karijere, bio je i član upravnih odbora profesionalnih poslovnih udruženja i neprofitnih organizacija u Srbiji. U 2019. godini proglašen je za „Menadžera godine“ od strane Srpske asocijacije menadžera.

„Diversifikovanost poslovanja MK Group je najveća snaga ove grupacije i predstavlja profesionalni izazov na koji sam spreman da odgovorim. Lično sam veoma ponosan što dolazim u kompaniju koja je i u kriznoj 2020. godini pokazala da je izuzetno važan faktor u održavanju ekonomske stabilnosti cijelog tržišta. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učvrstiti temelje za dalji rast i širenje grupacije u zemlji i regionu.“ izjavio je Janković.

Izvor: Bitlife.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *