Punionica u barskoj marini za vozila na električni pogon

Dodajte komentar

Još jedna javna i besplatna punionica za vozila na električni pogon postavljena je juče na barskoj marini, kao rezultat kampanje lokalne turističke organizacije.

Naime, u Bar su juče, automobilom na električni pogon, stigli novinari njemačkog magazina “Boegazin”, Andreas Bottger iz Lajpciga i Norbert Grosman iz Vajmara.

Uz turističku promociju, takav vid prevoza turista je, smatra direktor TO Bar Emil Kukalj, značajan i sa aspekta održivog razvoja i njegovanja zdrave, ekološke sredine.

“Ovo je, prije svega, korak naprijed ka održivom razvoju i sprovođenju programa Emobilnosti na teritoriji opštine Bar i generalno u Crnoj Gori”, istakao je Kukalj.

Podsjećamo, u septembru je realizovana promotivna tura od Hamburga do Bara, u organizaciji TO Bar i NVO “Utjeha”

“Saznali smo iz medija za promotivnu kampanju i vidjeli da su već Mihael Bader i njegovi gosti stigli u Bar autom na električni pogon, kao i da se može voziti 300 km između dva punjenja. Kontaktirali smo Badera i vrlo brzo krenuli na put. Ostaćemo ovdje šestsedam dana, a već smo posjetili i provozali se poznatom panoramskom rutom u zaleđu Bara, probali vašu hranu, posjetićemo kulturnoistorijske spomenike, ali i uživati u aktivnom odmoru. Sve što smo do sada vidjeli, ostavilo nas je bez daha. Oduševljeni smo”, kazao je Andreas Botger.

Punionicu u marini, Turistička organizacija Bar postavila je uz podršku uNDP-a, preduzeća Marina AD i opštine Bar.

Foto: Bar na dlanu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *