Raspisan konkurs za direktora “Ulcinjske rivijere”

Dodajte komentar

Odbor direktora hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) “Ulcinjska rivijera” raspisao je juče konkurs za izbor i imenovanje izvršnog direktora tog državnog preduzeća na period od četiri godine.

Konkurs je objavljen četiri dana nakon što je Odbor za vršioca dužnosti direktora imenovao bivšeg dugogodišnjeg direktora hotela „Olimpik“ na Velikoj plaži i diplomiranog turizmologa Bojana Đakonovića.

On je na toj funkciji zamijenio Radomira Zeca koji je, prema nezvaničnim informacijama, stekao uslove za penziju.

U konkursu piše da je rok za podnošenje prijava 15 dana od dana objavljivanja. Izbor će se obaviti 15 dana od isteka roka za podnošenje prijave. Đakonović je visoki funkcioner ulcinjskog DPS-a i šef odborničkog kluba u lokalnom parlamentu. On će u narednih mjesec do izbora izvršnog direktora rukovoditi nudističkim naseljem na Adi, koje je pored auto-kampa “Neptun” jedino ostalo u sastavu nekadašnjeg giganta – HTP “Ulcinjska rivijera”. Zec je na funkciji prvog čovjeka ulcinjskog hotelijera zamijenio bivšeg stečajnog upravnika Miomira Jakšića, nakon što je preduzeće prije 12 godina izašlo iz stečaja.

U okviru Ulcinjske rivijere tada su bili i hoteli “Olimpik” i “Belvi” na Velikoj plaži, ali oni od 2017. posluju u okviru hotelskog kompleksa “Holiday Village Montenegro”. Kompleksom upravlja kompanija “Karisma”, koja je hotele Ulcinjske rivijere od Vlade i menadžmenta HTP tada uzela u tridesetogodišni zakup.

HTP ”Ulcinjska rivijera” ušla je u stečaj 2004. zbog ukupnog duga od 12 miliona eura.

Stečaj je uveden na zahtjev ulcinjske Elektrodistribucije zbog duga za struju u iznosu od 230.000 eura. Preduzeće je 2007. vratilo dug od 15 miliona eura i ostalo bez hotela ”Otrant”, ”Mediteran”, ”Galeb” i ”Lido”, autobuske stanice i apartramanske grupacije u Starom gradu. “Galeb” i “Lido” su srušeni nakon privatizacije i na njihovom mjestu, uprkos imperativnim obavezama investitora, nijesu sagrađeni novi hoteli.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *