BIZIT 2020: Rad i školovanje u doba nove realnosti

Dodajte komentar

Okolnosti u kojima poslujemo, živimo i školujemo djecu i omladinu posljednjih mjeseci su temu online obrazovanja i učenja na daljinu kao i rada od kuće podigle u sam vrh interesovanja javnosti, što je organizatore konferencije BIZIT motivisalo da upravo ovu temu istaknu kao ključnu u programu predstojećeg događaja. Najveća regionalna biznis konferencija, BIZIT, će biti održana 4. i 5. novembra u Beogradu, a za sve zainteresovane učesnike iz Crne Gore biće omogućeno interaktivno online učestvovanje.

Pandemija COVID-19 uticala je na obrazovne sisteme širom svijeta, što je dovelo do skoro potpunog zatvaranja škola, univerziteta i fakulteta. Većina vlada širom sveta privremeno je zatvorila obrazovne institucije u pokušaju da zaustavi širenje COVID-19. U nedavnom UNESCO istraživanju navodi se da je približno 1,277 milijardi učenika trenutno pogođeno zbog zatvaranja škola kao odgovor na pandemiju. Prema podacima UNICEF-a, 46 zemalja trenutno sprovodi kompletna zatvaranja, a 27 sprovodi lokalno zatvaranje, što utiče na oko 72,9% svetske đačke i studentske populacije, dok su trenutno otvorene škole u ​​72 države. 

Takođe, pandemija je dovela do neočekivanog ubrzavanja promjene organizacije rada. Većina zaposlenih je u situacijama najstrože izolacije radila iz svojih dnevnih soba, trpezarija i terasa, koristeći mobilne telefone, iPad uređaje i privatne računare za pristup podacima koji se nalaze na zaštićenim kompanijskim mrežama. Da li su i u kojoj mjeri kompanije bile spremne za ovakav način rada? Da li su bile svjesne bezbjednosnih rizika i načina na koje može biti ugrožena sigurnost važnih podataka, a samim tim i sigurnost procesa koji se obavljaju unutar kompanije? Da li imamo adekvatan plan i program za učenje na daljinu i kako će se to odraziti na buduće stručnjake, prije svega u oblasti IT-ja? Odgovore na ova i slična pitanja pružiće učesnici panela „Najlepše je kod kuće“ među kojima će biti predstavnici velikih kompanija koji su se uspješno transformisali i oni koji imaju rešenja za remote rad.

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj konferenciji posvećenoj digitalnoj transformaciji u novoj realnosti posjetioci će imati prilike da čuju predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti IT-ja i biznisa, kao što su Prof. dr Dejan Šoškić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Boris Vukić, konsultant u Adizes SEE Institut, Vojislav Žanetić, kreativni direktor i suvlasnik marketing agencije B.C.A. MOSAIC i mnogi drugi. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu. Svi koji budu pratili preko ekrana moći će tokom prezentacija da postavljanju pitanja predavačima kroz chat servise i da učestvuju u nagradnom kvizu.

Pozivamo vas da se priključite i prijavite se na sajtu bizit.rs! Vidimo se na BIZIT-u!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *