New York Times: Tramp deset godina nije platio nikakav porez na dohodak

Dodajte komentar

Donald Tramp nije platio nikakav savezni porez na dohodak u 10 od 15 godina, počevši od 2000. godine, jer je izvijestio da je izgubio znatno više nego što je zaradio, tvrdi izvještaj objavljen u nedjelju u New York Timesu.

I u godini kada je osvojio predsjedničko mjesto i u prvoj godini u Bijeloj kući, Tramp je platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak, izvijestio je Times.

Na brifingu u Bijeloj kući, Tramp je negirao priču New York Timesa i tvrdio da plaća “puno” poreza na dohodak.

‘Plaćam puno i plaćam puno poreza na dohodak ‘, rekao je, prenosi CNN.

Na ponovljene upite novinara, Tramp je odbio odgovoriti koliko je platio saveznih poreza. Samo je napustio brifing, javlja CNN.

Veliki izvještaj Timesa prikazuje sliku Trampa kao poslovnog čovjeka koji se borio da održi svoje poslovanje i prijavljivao milionske gubitke čak i tokom predsjedničke kampanje, kada se naveliko hvalio svojim finansijskim uspjesima.

Prema Timesu, Tramp je 427,4 miliona dolara, koliko mu je plaćeno za vođenje showa “Pripravnik”, iskoristio za finansiranje svojih drugih poslova, uglavnom svojih golf-terena.

Informacije do kojih je došao Times otkrivaju i da se Tramp godinama borio protiv Poreske uprave oko toga jesu li gubici koje je prijavljivao trebali rezultirati povratom poreza od gotovo 73 miliona dolara.

Trampov advokat  Alan Garten rekao je u odgovoru na navode u Timesu kako mu se “čini da su većina, ako ne i sve činjenice netačne” te zatražio dokumente na uvid. Times tvrdi da neće objaviti Trampove podatke o prijavi poreza kako ne bi ugrozio svoje izvore. Podaci koje su prikupili ne uključuju njegove lične prijave za 2018. ili 2019. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *