Sjutra novi konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Dodajte komentar

Glavni grad Podgorica raspisaće sjutra treći konkurs za podršku ženskom preduzetništvu.

Glavni grad je opredijelio sredstva u iznosu od 20 hiljada eura za podršku preduzetnicama i preduzećima u kojima su žene nosioci biznisa, a koja su registrovana na teritoriji Podgorice.

“Svi detalji konkursa biće objavljeni na portalu Glavnog grada www.podgorica.me, kao i u dnevnom listu Pobjeda”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Iz Glavnog grada su kazali da su odlučili da nastave sa tom vrstom podrške, s obzirom na to da su rezultati prethodna dva konkursa bili više nego uspješni i da su preduzetnice pokazale interesovanje.

“Kao odgovorna gradska uprava svjesni smo koliko je važno za razvoj društvene zajednice pomoći ženama da realizuju svoje biznis ideje i na taj način, kroz finansijsku nezavisnost, unaprijediti njihov položaj u društvu”, navodi se u saopštenju.

Konkurs za raspodjelu sredstava biće otvoren 45 dana, a prijava se podnosi Komisiji na propisanom obrascu i predaje se na pisarnici Glavnog grada.

“Prijave zainteresovanih koje su predate na konkurs za podršku razvoja biznisa u Staroj Varoši, koji se realizuje istovremeno, kao i prijave dobitnica prethodnog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu, neće biti razmatrane”, dodali su iz Glavnog grada.

O raspodjeli sredstava na osnovu konkursa odlučivaće petočlana komisija.

Sredstva opredijeljena za projekat podržaće biznis planove koji podstiču razvoj poljoprivrede i ruralnog područja, organske poljoprivredne proizvodnje, turizma, lova i ribolova, fizičke kulture i sporta i doprinose afirmaciji kulturnog potencijala, kao i zaštiti životne sredine.

Iz Glavnog grada su podsjetili da je do sada pravo na podršku ženskom preduzetništvu ostvarila 21 kandidatkinja.

“Na taj načun Glavni grad je pomogao razvoj ženskog preduzetništva, dao doprinos politici rodne ravnopravnosti i omogućio otvaranje novih radnih mjesta”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *