Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tiha zona u prirodi”

Dodajte komentar
Ilustracija

U velikoj Sali Skupštine Opštine Ulcinj predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damira Davidovića, pomoćnika direktora JP Morskog dobra Rajka Malovića održali su sastanak sa predstavnicima udruženja vlasnika privremenih objekata na Adi Bojani.

Iz udruženja vlasnika objekata na Adi Bojani su na otvaranju sastanka iznijeli zadovoljstvo usvajanjem Odluke o akustičnim zonama, po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tiha zona u prirodi”, te će napokon kako joj i priliči biti prepoznatljiva za turiste i ljubitelje tog dijela crnogorske obale kao mjesto gdje mogu na miru uživati i provoditi odmore sa svojim porodicama.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima dobijanja rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, te iz Opštine Ulcinj poručili da zakupci koji posjeduju ugovor sa JP Morskim dobrom, uz drugu odgovarajuću dokumentaciju mogu pristupiti upisu u Centralni turistički registar koji omogućava pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, tipa : kuća, turistički apartman ili soba, uz napomenu da će lokalna turistička inspekcija konstantno obavljati nadzor izdavanja smještaja, ispunjavanja minimalno tehničkih uslova i nivo kategorizacije.

Takodje je dogovoreno da će se intenzivirati održavanje rasvjete, redovno čišćenje ovog lokaliteta, uz obezbijeđenje komunalnog nadzora od strane Opštine , kako ne bi došlo do ponovnog deponovanja šuta i drugog otpada, te da će uskoro na tom području uz postavljanje signalizacije na mostu u vidu semafora, takodje biti postavljen i info punkt, preko kojeg će se osim pružanja turističkih informacija obavljati i ostale inspekcijske aktivnosti.

Prijava za obavljanje ugostiteljske dijelatnosti pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu:

Shodno članu 77 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu: Podnosite prijavu za obavljanje ugostiteljske dijelatnosti pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

Prijavu podnosite Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj, za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu tipa : kuća, turistički apartman ili soba.

Uz prijavu prilažete :

-Ugovor o zakupu sa JP Morsko dobro

-Popunjeni obrazac PR 3 za kategorizaciju

-Ček lista

-Podatke za upis u CTR kao odgovorno lice za tačnost podataka

Za objekte 3 ili više zvijezdica potrebno je podnijeti zahtjev za kategorizaciju, dok za objekte sa 3 ili manje zvijezdica će se vršiti samokategorizacija.

Lokalna turtistička inspekcija će u roku od 15 dana od dana dobijanja rješenja za upis u CTR, obavljati nadzor ispunjavanja minimalno tehničkih uslova i nivo kategorizacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *