Gorivo skuplje od utorka?

Dodajte komentar

Cijene naftnih derivata u Cnoj Gori poskupiće početkom iduće sedmice dva do tri centa po litru, pokazuju kalkulacije dvosedmičnog usklađivanja cijena u koje su “Vijesti” imale uvid. U okviru njih nije uračunat petak – posljednji dan trgovine na regionalnom tržištu iz Mediterranean Platt’s Ground iz Đenove.

Cijena eurosuper benzina 95, koja sad iznosi 1,05 eura po litru, od utorka će najvjerovatnije iznositi 1,07 ili 1,08 eura, a cijena eurosuper benzina 98 sa 1,09 na oko 1,11 centi.

Očekivanja su da eurodizel, koja sada košta 94 centa po litru, poskupi na oko 96 centi, a cijena lož ulja sa 90 centi na 93 ili 94 centa.

Kalkulacije sa usklađenim novim cijenama Ministarstvu ekonomije dostavlja veći broj privatnih kompanija, a ovaj resor ga potvrđuje ponedjeljkom svake dvije sedmice.

Prije desetak dana cijene eurodizela i lož ulja su uvećane za pet centi, dok su cijene dvije vrste benzina porasle za šest centi.

To je nakon višemjesečnog pada cijena naftnih derivata na globalnom tržištu, usljed epidemije virusa korona i značajno redukovane tražnje, bilo prvo značajnije poskupljenje u ovoj godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *