Elon Musk: Vrijeme je za razbijanje Amazona

Dodajte komentar

U još jednom od ekscentričnih ispada, Elon Musk je poručio kako je došlo vrijeme za razbijanje Amazona. Njegov tvit reakcija je na tvit pisca Alexa Berensona koji je objavio screenshot koji pokazuje da njegova najnovija knjiga o koronavirusu ne udovoljava Amazonovim standardima za prodaju.

Berenson je kritičar zaključavanja koronavirusa i sugerisao je da su rizici od ozbiljnih bolesti ili smrti mnogo manji od prijavljenih, posebno za mlađe ljude.

“Ovo je suludo @JeffBezos”, rekao je Musk, označavajući izvršnog direktora Amazona.

„Vrijeme je da se razbije Amazon. Monopoli su pogrešni! ”

Amazon je kasnije saopštio da je knjiga uklonjena greškom, da se vraća i da su kontaktirali Berensona.

Musk je bio glasni kritičar vladine politike tokom pandemije koronavirusa. Takođe je tvitovao u korist ponovnog otvaranja zemlje, a tokom Teslinog konferencijskog poziva rekao je da su naredbe za boravak kod kuće fašističke, između ostalog.

Ovo je tek jedna u nizu Muskovih verbalnih eskapada na Twitteru. Njegov najnoviji primjer bio je 1. maja, kada je tvitovao kako su Tesline dionice preskupe. U 2018. godini na Twitteru je rekao da će Teslu pretvoriti u privatnu kompaniju kada cijena dionice bude 420 dolara i da je već osigurao finansiranje. SEC ga je tužio zbog tog tvita, a Musk i Tesla platili su zasebne novčane kazne u iznosu od 20 miliona dolara u sklopu nagodbe, a Musk je pristao da preda svoje tweetove nadzorniku.

U maju 2019. američko Ministarstvo pravosuđa je najavilo antitrustovsku reviziju grupe Big Tech. Odbor za pravosuđe zatražio je dokumente od matične kompanije Amazon, Apple, Facebook i Google Alphabet. Bezos je jedini izvršni direktor koji je izrazio rezerve zbog nastupa pred komisijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *