Očekuje se pad turizma u svijetu za 70 odsto

Dodajte komentar

Očekuje se da će globalni turizam opasti za 70 odsto ove godine u odnosu na prošlu, izjavio je šef Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNVTO).

– Prethodne globalne krizne situacije dovodile su do pada turizma za 10 do 20 odsto, ali pandemija kovid-19 je gora – rekao je generalni sekretar UNVTO Zurab Pololikašvili na video konferenciji za novinare s govornicima u Madridu, prenosi CNN.

Ovog ljeta više ljudi će putovati kopnenim putem, nego avionima, a planinski turizam biće popularniji od plaža, rekao je Pololikašvili.

– UNVTO očekuje da će se više međunarodnih letova nastaviti u septembru ako virus do tada bude pod većom kontrolom – dodao je.

Pololikašvili je rekao da će se Evropa smatrati modelom koji treba slijediti, jer je to najposjećenija regija i najbolje pripremljena zbog svoje zdravstvene infrastrukture.

Prema njegovim riječima, takozvani “zeleni koridori” koji bi omogućili ciljano putovanje između dvije regije, u različitim zemljama, koje su pokazale nisku stopu zaraze kovid-19, mogli bi biti prvi korak ka ponovnom pokretanju međunarodnog turizma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *